[NEWS] 121201 JYJ′s Kim Junsu Talks about TVXQ and the Recent SM Case

[NEWS] 121201 JYJ Kim Junsu bersuara tentang TVXQ dan tuntutan hukum dengan SM Entertaiment
smlawsuit
JYJ Kim Junsu akhirnya mengungkapkan pandangannya mengenai kasus antara SM Entertainment vs JYJ.

Pada 29 November lalu, Kim Junsu menggelar press conference dengan pers Korea sebelum ia menggelar konser di Jerman dan tiba-tiba mengungkapkan mengenai kasusnya dengan SM Entertainment.

Junsu berkata, “Saya mendengar berita tersebut setelah saya berangkat ke Jerman. Kasus hukum tersebut sudah berjalan selama 3 tahun 4 bulan dan tiba-tiba saja berakhir. Ketika keputusan tersebut dicapai, saya merasa perjalanan yang kami tempuh selama 3 tahun 4 bulan terasa tidak ada apa-apanya.”

Ia menambahkan, “Saya masih terkejut karena saya mendengar kabar tersebut ketika sampai di Jerman dan saya tidak dapat berkata terlalu banyak mengenai masalah tersebut tapi hal terpenting adalah kami mendapatkan hasil terbaik yang membangkitkan semangat kami. Ketika saya kembali ke Korea saya berharap dapat segera bertemu dan berdiskusi dengan member yang lain.”

Akhir dari kasus hukum antara SM Entertainment vs JYJ juga berarti peluang karir di masa depan yang mencakup kelima member TVXQ untuk kembali bersatu semakin mustahil dilakukan.

“Saya juga sedih karena saya tidak dapat menyapa orang-orang sebagai bagian dari TVXQ.” Kim Junsu berkata, “Saya debut sebagai entertainer sebagai member dari TVXQ, dan itulah sejarahnya saya menjadi seorang penynyi, saya tidak dapat melakukan apa-apa lagi hanya sedih akan hal tersebut.”

Junsu berkata, “Kami bertarung menghadapi perusahaan (agensi) yang tidak adil, tujuan kami mengusut hal ini ke pengadilan bukan karena kami ingin melepaskan diri dari TVXQ ataupun ingin meninggalkan TVXQ. Kepada fans-fansku, saya amat menyesal tetapi saya percaya mereka (fans) tidak akan pernah melupakan 5 tahun masa dimana kami aktif dalam bagian TVXQ.”

Junsu kemudian mengungkapkan impiannya untuk kembali berada di atas panggung berlima dan berkata, “Mimpi (yang tidak mungkin bisa jadi kenyataan) ini, tapi saya percaya jika suatu hari mimpi tersebut akan menjadi kenyataan ketika saya dapat kembali berada di atas panggung dengan nama TVXQ, hari itu akan menjadi hari yang paling bergejolak dalam hidup dan hari paling menggembirakan.”

Pada 28 November, SM Entertainment dan C-JeS (agensi JYJ) mengumumkan bahwa mereka telah mencapai kesepakatan untuk membatalkan kontrak JYJ dengan SM Entertainment. Dengan ini, kontrak antara SM dan member JYJ; Kim Jaejoong, Park Yoochun dan Kim Junsu telah diputuskan bahwa telah terjadi pembatalan kontrak ketika kasus hukum ini dilaporkan pada 31 Juli 2009.

Kedua belah pihak telah menyetujui bahwa keduanya tidak akan ikut campur terhadap aktivitas setiap individu di masa depan dan mencabut seluruh tuntutan hukum lainnya.

Kim Junsu menggelar konser terakhir dari tur dunianya di Jerman tanggal 30 November. Tur tersebut dilaksanakan di 7 kota di Asia, 2 kota di Amerika Utara dan 3 kota di Amerika Selatan yang telah ditonton sebanyak 53.800 penonton.

Source: enewsworld
Indonesian Translation by MilkySu Indonesia
Shared by: MilkySu Indonesia

 

ORIGINAL ARTICLE

[NEWS] 121201 JYJ′s Kim Junsu Talks about TVXQ and the Recent SM Case

JYJ′s Kim Junsu opened up on the recent developments in the SM Entertainment vs. JYJ case.

On November 29 (local time), Kim Junsu held a press conference with the Korean press before his concert in Germany and touched on the sudden conclusion brought to his group′s case against SM Entertainment.

The singer said, “I heard the news on the day I left for Germany. The long legal case that had gone on for three years and four months suddenly came to an end. When the agreement was reached, I felt that those three years and four months weren′t spent for nothing.”

He added, “I′m still surprised because I just heard of it on the day I came to Germany, and I can′t say much about it, but the important thing is that we garnered great results that are very encouraging. When I return to Korea I hope to meet with the members and talk it over.”

The conclusion of the SM Entertainment vs. JYJ case also means that future performances involving all five members of TVXQ (DBSK) under that same name on one stage has been made near impossible.

“I′m also sad that I′ll never be able to greet anyone as TVXQ,” Kim Junsu said. “I landed in showbiz as a member of TVXQ, and that′s how I became a singer; I can′t help but be sad about it.”

He then said, “We fought with the unfairness of the company; we didn′t file a lawsuit because we wanted to abandon our title as TVXQ or because we wanted to leave the team. I′m very sorry to our fans, but I believe they will never forget the five years we were active under the name of TVXQ.”

He then voiced his dream of standing onstage as five once more, saying, “This is [a vague dream], but I do believe that if the day comes when I can stand onstage under the name of TVXQ again, that will be the most emotional and happy day.”

On November 28, SM Entertainment and JYJ′s agency C-JeS announced that they had agreed to cancel JYJ′s contract with SM. With this, the contracts between SM and the JYJ members Kim Jae Joong, Park Yoo Chun and Kim Junsu has been acknowledged to be cancelled on the day the lawsuit was first filed, July 31, 2009.

Both sides agreed not to interfere with each other′s future activities and to withdraw all other lawsuits.

Kim Junsu performed in his grand finale for his world tour in Germany on November 30. The tour traveled through seven cities in Asia, two cities in North America and three in South America, drawing in a total of 53,800 people to watch him perform.

Source: enewsworld
Shared by: MilkySu Indonesia

[TWEET] 120930 Xiah Junsu + JUNO + ZunoXiahMom Tweet Convos about Chuseok!

 

(Translation from above to below – Dari atas ke bawah)

[ENGLISH] @1215thexiahtic Figure skater Kim Haejin! Congratulations on winning the gold medal for (ISU) Junior Grand Prix^^ Jjak jjak jjak* (T/N: *sound of hand clapping. Wiki on Kim Haejin http://bit.ly/SucHvm
[BAHASA] @1215thexiahtic Pemain ice skate Kim Haejin! Selamat telah memenangkan medali emas untuk (ISU) Junior Grand Prix^^ Jjak jjak jjak* (T/N: * suara tepuk tangan). Kim Haejin Wikipedia http://bit.ly/SucHvm

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @poimin73 Hyung I miss you heuk*T_T (T/N: *sound of sobbing. In response to poimin73 who is upset,asking JS why he lost a lot of weight)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @poimin73 Hyung aku kangen dengamu heuk*T_T (T/N: *suara menangis). Balasan kepada poimin73 yang bersedih, bertanya kenapa JS kehilangan berat badan yg banyak)

[ENGLISH] @1215thexiahtic Since when a gazebo is built?
[BAHASA] @1215thexiahtic Sejak kapan gazebo itu dibangun?

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan @poimin73 Wah T_T (T/N: In response to JH teasing JSthat JH got to meet up with poimin73)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan @poimin73 Wah T_T (T/N: balasan kepada Junho yg meledek JUNSU KALO Junho sudah bertemu dengan poimin73)

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan Ha-ak…… Now while drinking coffee continue enjoying the view outside^^ With the dragonfly*? Squirrel? Also wander around hehe (T/N: *the ending phrase used is fr part of Gagcon. In response to Junho commenting on the garden pohto sent by Junsu with a lot of flowers)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan Ha-ak……. Sekarang ketika sedang meminum kopi sambil melihat pemandangan sekitar^^ Dengan capung*? Tupai? Yang juga berkeliaran di sini hehe (T/N: *frasa terakhir yg digunakan adalah fr bagian dari Gagcon. Balasan kepada Junho yg berkomentar soal foto taman yg penuh bunga yg diunggah Junsu)

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan Wouldn’t it die if plant palm tree? (T/N: In response to Junho saying Junsu&mom;wanted to plant palm trees at the garden)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @JUNO_Japan Bukankah pohon palem akan mati jika ditanam di sana? (T/N: Balasan kepada Junho yg berkata bahwa mama Junsu & Junho yg ingin menanam pohon palem di pekarangan rumahnya)

[ENGLISH] @1215thexiahtic Father who is eating fruits.. heh Sorry for the secret shot.!.
[BAHASA] @1215thexiahtic Ayah yg sedang makan buah-buahan.. heh Maaf kalau foto gak bilang-bilang.!.

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @poimin73 @JUNO_Japan  The two of you, doing what? hehe (T/N: In response to poimin73 teasing JS the same way Junho teased JS earlier, saying he met up with Junho)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @poimin73 @JUNO_Japan Hey kalian berdua sedang ngapain? hehe (T/N: Balasan ke poimin73 yg meledek JS dengan cara yg sama dengan Junho, berkata bahwa ia sudah bertemu dgn Junho)

[ENGLISH] @1215thexiahtic This time secret shot of mother heh
[BAHASA] @1215thexiahtic Sekarang foto ibu yg kuambil diam-diam heh

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @zunoxiahmom ………….Heol (T/N: OMG! or What the…)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @zunoxiahmom ………….Heol (T/N: OMG! atau What the…)

[ENGLISH] @1215thexiahtic Figure skater Lee Hojung also fighting!^^
[BAHASA] @1215thexiahtic Pemain ice skate Lee Hojung juga berjuang!^^

[ENGLISH] @1215thexiahtic Cho Kyungah skater also fighting!!!^^hehe
[BAHASA] @1215thexiahtic Pemain ice skate Cho Kyungah juga berjuang!!!^^hehe

[ENGLISH] @1215thexiahtic Some time please teach me a bit on figure skating^^ I will work hard on it
[BAHASA] @1215thexiahtic Kapan-kapan mohon ajarkan aku sedikit tentang ice skating^^ Saya akan belajar dengan giat

[ENGLISH] @1215thexiahtic Lastly Ha Eunyi as well fighting!!!!^^
[BAHASA] @1215thexiahtic Terakhir, Ha Eunyi juga berjuang!!!!^^

[ENGLISH] @1215thexiahtic Junhyung-ah!! Let’s meet up with hyung*^^ (T/N: *referring himself)
[BAHASA] @1215thexiahtic Junhyung-ah!! Mari ketemu dgn hyung*^^ (T/N: *hyung = dirinya sendiri)

[ENGLISH] @1215thexiahtic Hyung* will treat you to delicious food so Junhyungie teaches hyung* how to figure skate..^^ Are you losing out? hehe Then expensive and delicious food … I will treat for you keke (T/N: *referring to himself)
[BAHASA] @1215thexiahtic Hyung* akan traktir kamu makanan yg enak jadi Junhyungie akan mengajarkan hyung* bagaimana cara bermain ice skate..^^ Apakah kamu menghilang? hehe Kalau begitu aku akan mentraktirmu… makanan mahal dan enak keke (T/N: *hyung = dirinya sendiri)

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @junelee1028 Lies hehe You like Miss IU also!!!^^ (T/N: In response to junelee1028 saying Junsu is the only celeb he’s a fan of) 
[BAHASA] @1215thexiahtic: @junelee1028 Bohong hehe Kami juga seperti Mis IU!!!^^ (T/N: Balasan kepada junelee1028 berkata bahwa Junsu adalah satu-satunya selebriti yg ia idolakan)

[ENGLISH] @1215thexiahtic: @junelee1028 Ah really? hehehehehehe (T/N: In response to junelee1028 saying it’s not him but Minsuk hyung who likes IU)
[BAHASA] @1215thexiahtic: @junelee1028 Ah masa? hehehehehehe (T/N: Balasan kepada junelee1028 berkata bahwa bukan dia tapi Minsuk hyung yang ngefans dgn IU)

JUNHO TWITTER

(Translation from below to above – Dari bawah ke atas)

[ENGLISH] @JUNO_Japan: I met hyung~~!! Mehrong!!! kekekeke
[BAHASA] @JUNO_Japan: Saya bertemu dgn hyung~~!! Mehrong!!! kekekeke

[ENGLISH] @JUNO_Japan: @1215thexiahtic So you went home~~!!! Do eat a lot of delicious food including my portion..!!ヽ(;▽;)ノ
[BAHASA] @JUNO_Japan: @1215thexiahtic Jadi kau kembali ke rumah~~!!! Makan makanan enak yg banyak sekaligus makan jatahku juga..!!ヽ(;▽;)ノ

[ENGLISH] @JUNO_Japan The picture of our house’s garden which Junsu sent me.. The flowers have bloomed!!! I want to go (back) ヽ(;▽;)ノ
[BAHASA] @JUNO_Japan Foto pekarangan rumah kami yg Junsu barusan kirim kepadaku.. Bunga-bunga sudah bermekaran!!! Aku ingin pulang ヽ(;▽;)ノ

[ENGLISH] @JUNO_Japan: @1215thexiahtic This is the garden upstairs…Wild flowers and…a waterwheel.Mum and Junsu want to plant a palm tree!!! ヾ(@⌒ー⌒@)ノ It seems like they are having an enjoyable Chuseok~~!! keke I want to go (back) too!!!!
[BAHASA] @JUNO_Japan: @1215thexiahtic Ini adalah tangga pekarangan… bunga liar dan… sebuah kincir air. Ibu dan Junsu ingin menanam pohon palem!!! ヾ(@⌒ー⌒@)ノ Sepertinya mereka sedang menikmati Chuseok~~!! keke Aku ingi pulang juga!!!!

ZUNOXIAHMOM TWITTER

[ENGLISH] @zunoxiahmom Everyone~Are you enjoying Chuseok*?? The devoted Xiahky that love ♥ Songie…. Please try to find Xiahky that guard Songie wherever she is^^♪ (T/N: *Korean Thanksgiving Day)
[BAHASA] @zunoxiahmom Semuanya~ Apakah kalian menikmati Chuseok?? Xiahky yg begitu mencintai ♥ Songie…. Mohon perhatikan Xiahky yg sedang melindungi Songie dimanapun ia berada^^♪

[ENGLISH] @zunoxiahmom Junsuyah I also secretly took a picture of you~keke Let’s have a look at his watching TV pose!!!Showing part of the pose of dad who’s at the side too^^ (I’m always on fans’ side!!~It was tough cause to capture a big size~ keke I did well right??)Junsuyah sorry!!I am unable. to protect. you* also T_T (T/N: *지.못.미 = short form of 지켜주지 못해서 미안해 ie. sorry unable to protect you; in this case unable to protect Junsu’s image lol)
[BAHASA] @zunoxiahmom Junsu-yah Aku juga diam-diam mengambil fotomu~keke Mari kita lihat posenya saat sedang menonton TV!!!Memperlihatkan pose ayahnya yg sedang duduk di sana jg^^ (Saya selalu berada di sisi fans!!~ Sangat sulit untuk mengambil foto dlm ukuran besar~~keke tapi aku lakukan dgn baikkan??) Junsu-yah maaf!! Aku tidak dapat. melindungi. mu* T_T

[ENGLISH] @zunoxiahmom Today this order prepared gives to JUNSU ~ ^^ Dad is first class helper ~Hand is a spinning wheel!! What a parent’s love for a child …holiday food for son make me happy ~ ^^ ♪ Did your parents get plenty of love? ^^ Our JUNHO ate rice,right ㅜㅜ
[BAHASA] @zunoxiahmom Hari ini menyiapkan makanan untuk diberikan ke Junsu~^^ Ayah adalah penolong yang utama~ Gerakan tangannya sangat cepat!! Cinta orang tua kepada anaknya… makanan hari libur untuk anak membuatku bahagia~^^♪ Apakah orang tua mu mendapatkan banyak kasih sayang?^^ Junho makan nasiㅜㅜ

Credit: @1215thexiahtic + @JUNO_Japan + @zunoxiahmom
English Trans:  @neonoenjena + @tohoshomnia + @theyoungestmin
Indo Trans & Shared by: MilkySu Indo

 

 

 

 

[NEWS] 120929 JYJ Kim Jaejoong reveals a charismatic picture

Kemarin JYJ Kim Jaejoong mengunduh sebuah foto melalui akun twitternya.

Pada 29 September, Jaejoong mengunduh foto di twitternya dan berkata, “Untuk kosmetik…” Jaejoong yang dipilih sebagai model untuk sebuah merk kosmetik dengan JYJ Park Yoochun terlihat sedang syuting iklan.

Dalam foto, Jaejoong menunjukkan karismanya dengan berkostum baju dan celana ketat. Meski fotony agak blur, kedua matanya bersinar.

Netizen berkomentar: “Kim Jaejooong sedang berpromosi?” “Dia ganteng. Saya suka dengan semua hal yang ia lakukan.” “Ia sangat berkharisma!” “Saya ingin segera menonton iklannya!”

Source: tvreport + en.korea
Indo Trans by MilkySu Indo

ENGLISH VERSION

[NEWS] 120929 JYJ Kim Jaejoong reveals a charismatic picture

Recently JYJ’s Kim Jae Joong uploaded a picture.

On September 29, Kim uploaded a picture on his Twitter captioned, “For cosmetics…” Kim, who has been chosen as a commercial model for a cosmetic brand with JYJ’s Park Yoo Chun, looked as if he is shooting a commercial.

In the picture, Kim showed off his charisma in a sharp shirt and pants. Even though the picture is a bit out of focus, his eyes are shining.

Netizens commented: “Kim Jae Joong’s promoting like this?” “He is awesome. I love him in whatever he does.” “He is so charismatic!” “I want to see the commercial already!”

Source: tvreport + en.korea
Shared by: MilkySu Indo